Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΕΣΤΡΙΨΕ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ. ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ;


Ο Υπουργός μας, το καμάρι μας, φαίνεται να τα στρίβει και να προσπαθεί να διατυπώσει διαφορετικά το άρθρο 36, παρ 1 , που μας αφορά στο νομοσχέδιο για την Υγεία, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να ανοίγουν φαρμακεία μη φαρμακοποιοί. Αυτό συνάδελφοι είναι μια πρώτη μικρή νίκη που όμως δε θα πρέπει να μας κοιμήσει, αλλά να μας τονώσει την αγωνιστικότητα.
Το άρθρο για την αλλαγή αυτή:

Με στόχο να διαλυθεί κάθε υποψία περί μετάβασης του επαγγέλματος των φαρμακοποιών στα χέρια των εμπόρων, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προσέθεσε στο σχέδιο νόμου για τις «διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας» πως αποκλειστικά διπλωματούχοι φαρμακοποιοί έχουν το δικαίωμα να ανοίξουν φαρμακείο.

Ταυτόχρονα, διαμήνυσε ότι μετά την κίνηση αυτή περιμένει να ακούσει τα «οφειλόμενα», από όσους ηγούνται τα απεργιών και ταλαιπωρούν τον κόσμο.

Κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Λοβέρδος διατύπωσε - στο άρθρο 36, παρ. 1 εδ. α - την προσθήκη ως εξής:

«Το επάγγελμα του αδειούχου φαρμακοποιού και η λήψη άδειας και λειτουργίας φαρμακείου από αδειούχο φαρμακοποιό, δεν υπόκειται σε κανέναν περιορισμό, πλην των σχετικών με τα πληθυσμιακά όρια και την προϋπόθεση τήρησης ελάχιστων αποστάσεων, που εξασφαλίζουν την χωροταξικά ισόρροπη διασπορά των φαρμακείων στην Επικράτεια».

Όπως ανέφερε, αυτή η ρύθμιση υπάρχει στο σχέδιο νόμου στην εισηγητική έκθεση σε αρκετές διατάξεις, όμως, επειδή δεν υπήρχε και σε μία άλλη φράση, εκεί «πατούσαν» οι συνδικαλιστές των φαρμακοποιών και έλεγαν ότι πρόκειται για μια εκ του πλαγίου αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος και μία Κερκόπορτα για να ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

«Έχω καταλάβει τώρα πια από την πορεία του διαλόγου - στη φάση σύγκρουσης που είμαστε - ότι αυτό, κατά τα λεγόμενά τους, είναι και το μείζον», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου