Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟΙ! ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!


  Η επιτυχία της απεργίας μας ήταν καθολική και ταρακούνησε τα λιμνάζοντα ύδατα. Επιτέλους πολλοί συνάδελφοι κατανόησαν ότι πρόκειται για αγώνα διάσωσης, όχι κάποιου άλφα κέρδους, αλλά της ίδιας της υπόστασης του ελληνικού φαρμακείου. Ακόμα και αυτοί (οι ελάχιστοι) που προτίμησαν να γίνουν απεργοσπάστες, γνωρίζουν μέσα τους καλά ότι χρωστάνε ήδη σε όσους συμμετέχουν στον αγώνα. Όμως τώρα δεν είναι καιρός για τέτοια, είναι καιρός για σύμπνοια και περαιτέρω περιφρούρηση των απεργιακών μας κινητοποιήσεων.
  Οι πρώτοι τριγμοί από μέρος της κυβέρνησης φάνηκαν καθώς μοιάζουν να μας φοβούνται. Τη μια βγαίνει ο Λοβέρδος (είπαμε, αυτόν δεν τον ξαναλέω "κύριο") και με διάφορα φληναφήματα προσπαθεί να μπαλώσει ή να αναιρέσει το θέμα με την είσοδο των super-market, από την άλλη το παίζει αυστηρός (ανατριχιάσαμε!) και μας...απειλεί ότι θα δίνονται τα φάρμακα από τα νοσοκομεία (εδώ γελάνε...). Βγήκε δειλά δειλά και η αντιπολίτευση (με τη δική του ρητορική κάθε κόμμα) και χτύπησε την κυβέρνηση για τους άγαρμπους χειρισμούς της στο περιλάλητο "ανοιγμα των επαγγελμάτων". Είναι όμως κι ο κοσμάκης ο απλός που μας γνωρίζει, μας χρωστάει, μας έχει ανάγκη και πολλοί εξ αυτών μας υπερασπίζονται, οπότε δεν της βγαίνει της κυβερνητικής πολιτικής ο απόλυτος και άδικος εξευτελισμός του φαρμακοποιού που επιχειρεί με τα γνωστά πληρωμένα παπαγαλάκια του αστικού και περιαστικού τύπου.
  Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι έχουμε δύναμη και μάλιστα μεγάλη και ότι η ηγεσία μας θα έπρεπε πολύ νωρίτερα να τη θέσει σε εφαρμογή. Ακόμα και τώρα όμως ο αγώνας μας θα πρέπει να είναι άτεγκτος και ίσως θα πρέπει να εξετάσουμε καλύτερα το παράδειγμα του πρωτοπόρου Πειραιά που έμεινε κλειστός όλες τις μέρες, ως μέσον άσκησης ασφυκτικής πίεσης. Φυσικά και έχουμε πάντα στη διάθεσή μας και το όπλο της προσφυγής στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, το οποίο και θα πρέπει να απασφαλίσουμε, έτοιμοι για πυρ. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δικαστικά θα δικαιωθούμε στα περισσότερα, όμως αυτό θα πάρει χρόνο. Τέλος η διακοπή χορήγησης φαρμάκων στα Ταμεία που μας χρωστάνε είναι ένα ακόμα χαρτί που ούτως ή άλλως εκόντες- άκοντες θα χρειαστεί να παίξουμε. 
  Όλα αυτά όμως θα έχουν νόημα και ο αγώνας μας θα καρποφορήσει μόνο στην περίπτωση που θα παραμείνουμε συντεταγμένοι, αλληλέγγυοι και δυναμικοί. Κι αυτό το χρωστάμε πρώτα απ' όλα στους εαυτούς μας και στον ιδρώτα που έχουμε χύσει τόσα χρόνια πίσω απ' τον πάγκο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΦΣ:

Tη συνέχιση της απεργίας τους την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 26, 27 και 28 Ιανουαρίου, αποφάσισαν σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα.
Στη συνεδρίαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με τη συμμετοχή των προέδρων των συλλόγων όλης της χώρας, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην περίπτωση που δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, όπως είχε συμφωνηθεί στον διάλογο μεταξύ των φαρμακοποιών και του Υπουργείου Υγείας.
«Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά, με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες, από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα», τόνισε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θ. Αμπατζόγλου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, αν υπάρχουν εφημερεύοντα φαρμακεία που δεν άνοιξαν, ο κος Αμπατζόγλου τόνισε κατηγορηματικά: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Τα εφημερεύοντα φαρμακεία είναι ανοιχτά, σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις περιοχές. Όλοι μπορούν να ενημερωθούν από τους αναρτημένους καταλόγους, και από το internet και από τις εφημερίδες για το ποιο φαρμακείο εφημερεύει».
Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κατέληξε: «Στον αγώνα μας έχουμε τη συμπαράσταση των ασφαλισμένων. Ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί και τις επόμενες εβδομάδες. Ζητάμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου, και θα συνεχίσουμε και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και με άλλες μορφές αγώνα, που θα αποφασιστούν στις επόμενες συνεδριάσεις».
Εκ του Π.Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου