Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 4 κ' 7 ΦΛΕΒΑΡΗ



Η ΓΣ του ΦΣ Πρέβεζας-Λευκάδας αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και θα συνταχθεί με τις ημέρες απεργίας που ορίζει ο ΠΦΣ, παρότι οι γνώμες που ακούστηκαν ήταν αρχικά πολύ πιο έντονες και μιλούσαν για μεγαλύτερες και πιο έντονες απεργειακές κινητοποιήσεις. 
Αποφασίστηκε επίσης να σταλεί έγγραφο στον ΠΦΣ με πρόταση για συνέχιση της απεργίας μέχρι και την ημέρα που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ώστε να υπάρξει επιτέλους και η εξαγγελόμενη κλιμάκωση. Συζητήθηκαν επίσης θέματα με μέλη του Συλλόγου (αντιμετώπιση των 2 απεργοσπαστών), ενώ συμφωνήθηκε και κείμενο για την προβολή των θέσεών  μας στα ΜΜΕ.

Το δελτίο τύπου του ΠΦΣ ήταν το εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου , αποφάσισε 24ωρες πανελλαδικές απεργίες την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου . Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. προκειμένου να αποφασίσει την συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Ο πρόεδρος κ. Θ. Αμπατζόγλου τόνισε ότι «ζητάμε να αποσυρθούν ή να τροποποιηθούν ριζικά τα σημεία του Νομοσχεδίου που αφορούν τα πληθυσμιακά κριτήρια , την ίδρυση νέων φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά κέντρα, το εξοντωτικό ωράριο λειτουργίας και την ιδιαίτερα υψηλή έκπτωση προς τα ταμεία. Ζητάμε να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη»
«Αναμένουμε συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου να βρεθεί μια λύση που να αποσκοπεί πραγματικά προς όφελος του έλληνα ασφαλισμένου και του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης» συνέχισε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ..
Σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ Αμπατζόγλου απάντησε πως «στηρίζουμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση . Παραμένουν ωστόσο πολλά τεχνικά και διαδικαστικά σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής . Είμαστε στην διάθεση της Πολιτείας για μια ακόμη φορά»
Εκ του Π.Φ.Σ.

Και η απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ 3
ΤΗΛ 2682029114
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 01/02/2011
ΑΡ.ΠΡ ΄Α010211
ΠΡΟΣ Π.Φ.Σ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΙΣ 31/01/2011 ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Π.Φ.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
Φ.Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

2 σχόλια:

  1. http://www.skai.gr/news/politics/article/162110/esokommatikes-adidraseis-gia-ta-kleista-epaggelmata-/

    Σπυροπάνος Μαργέλης (Βουλευτής Λευκάδας του ΠΑΣΟΚ)δήλωσε στη βουλή: O Σπυροπάνος Μαργέλης ανέφερε ότι παρά το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων διατηρούνται προνόμια σε κάποια επαγγέλματα, αναφέροντας ως κραυγαλέες περιπτώσεις τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς....

    Φτύστε τον να μη τον ματιάσετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γνωρίζουμε συνάδελφε, δυστυχώς το γνωρίζουμε. Προσπαθήσαμε να έχουμε μαζί του επαφή, αλλά εις μάτην. Παραδώσαμε στο Γραφείο του ψήφισμα με τις θέσεις μας. Ωστόσο οι φήμες λένε ότι προαλείφεται για υφυπουργός, άρα πρέπει να συμμορφώνεται στας υποδείξεις. Άλλο ένα παιδί του μνημονίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή