Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ.



  Κατεβήκαμε σήμερα στην Αθήνα για την μεγάλη πορεία φαρμακοποιών και γιατρών, στην οποία συμμετείχαν και άλλες συνδικαλιστικές ομάδες, όπως οι οδηγοί της ΕΘΕΛ και μέλη της ΟΛΜΕ. Μέχρι τις 12 είμαστε μπροστά στο Υπουργείο Υγείας, όπου δημιουργήθηκε και το απαραίτητο αγωνιστικό κλίμα με ανακοινώσεις, μουσική και χαιρετισμούς.



  Η πορεία που ακολούθησε ήταν μάλλον πρωτοφανής για κλάδους ολιγομελείς σαν τους δικούς μας, και είχε αρκετό παλμό. Ειπώθηκε ότι ήμαστε κάπου 15000. Όταν το πανώ του ΠΦΣ έφτανε στο Σύνταγμα (και δεν ήμαστε οι πρώτοι) η ουρά μόλις που ξεκινούσε από την Ομόνοια.
  Στην Βουλή παρατεταγμένα μας περίμεναν φυσικά τα ΜΑΤ, και μάλιστα σε κάποια στιγμή πήγε να γίνει και μια ψιλοσύρραξη με το μπλοκ της ΕΘΕΛ. Αφού παραδόθηκαν τα ψηφίσματα στη Βουλή και μίλησαν αρκετοί από το πόντιουμ, η συγκέντρωση άρχισε να διαλύεται. 



 Σ' εκείνο το σημείο βγήκαν από τη Βουλή μέλη του ΠΦΣ και ο Κ.Λουράντος που κυρίως μας ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα:
1) Λύση, με τις πρόσθετες διευκρινίσεις του ν/σ στο ιδιοκτησιακό, όπου αποκλείονται πάνω από ένα φαρμακεία στον ίδιο ιδιοκτήτη πτυχιούχο φαρμακοποιό.
2).Μάχη για το πληθυσμιακό, μπας και ανέλθει έστω στα 1200. Αρκετοί βουλευτές -ακόμα και του ΠΑΣΟΚ- το συζητούσαν, ο ΓΓ του Υπουργείου το αποδεχόταν και ο μόνος που συνέχιζε να επιμένει στο 1000 ήταν ο Λοβέρδος. Η μάχη νομίζω δίνεται ακόμα.
3)Πληθυσμιακά κριτήρια με το παλιό Καποδιστριακό μοίρασμα των Δήμων και όχι με τον Καλλικράτη.
4)Τα 200 μέτρα από Κέντρα Συνταγογράφησης έγιναν 100 (από την πύλη) και ως τέτοια εκλαμβάνονται μόνο τα Νοσοκομεία με πάνω από 150 κλίνες (άρα ούτε τα ΙΚΑ, ούτε τα Κέντρα Υγείας). 
5)Το rebate παραμένει, με τη δέσμευση να μας το παίρνουν μόνο αν μας πληρώνουν κανονικά.
6) Για τα ωράρια ο Υπουργός παρέμενε αμετακίνητος και το μόνο που είπε ήταν ότι θα βγουν Υπουργικές Αποφάσεις που θα τα ρυθμίζουν. Πότε; Τον Μάη, ήταν η απάντηση του Λοβέρδου. 

7)Για τις πληρωμές των Ταμείων, το μόνο που μας είπε ο πρόεδρος του ΦΣΑ ήταν ότι έχουν τα χρήματα να πληρώσουν δύο μήνες ΟΠΑΔ (Ιούνη-Ιούλη) και προσπαθούν να αλλάξουν κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις για να διευκολύνονται αυτές οι πιστώσεις. 
8)Από Πέμπτη 10/2 ανοίγουμε κανονικά και από βδομάδα συνεκτιμούμε τα συν και πλην του νομοσχεδίου και αποφασίζουμε την περαιτέρω στάση μας.  

  



Να σημειωθεί ότι στην αρχή της πορείας, χαιρέτισε τον αγώνα ο Αλέκος Αλαβάνος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κοντά μας με αιχμή του δόρατος τον κο Δρίτσα που έκανε μια εξαιρετική ομιλία από ΄την έδρα της Βουλής. Μαζί μας και το ΠΑΜΕ στην πορεία, όπως και κάποιοι βουλευτές του ΚΚΕ καθώς και διάσπαρτοι άλλοι στις ομιλίες τους εντός και εκτός Βουλής.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου