Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ;;; ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΩ-ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΩ!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΑΘΗΝΑ 25/2/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 25/ 2/ 2011 , σύσκεψη στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου , μεταξύ του προέδρου του ΟΠΑΔ κ. Κυριάκου Σουλιώτη , του πρόεδρου του Π.Φ.Σ. κ. Θεοδ. Αμπατζόγλου  και των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής , Πειραιώς και Θεσσαλονίκης κ.κ.
Κων. Λουράντου, Κων. Κούβαρη και Κυρ. Θεοδοσιάδη. Από την σύσκεψη προέκυψε ότι παρά τις μεγάλες προσπάθειες  των  Υπουργείων Υγείας και Εργασίας και του ΟΠΑΔ, για επίλυση του θέματος των πολύμηνων καθυστερήσεων στην εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακείων που υπερβαίνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί άμεση λύση.

Ο λόγος εντοπίζεται στην απίστευτη γραφειοκρατία και τις αντιστάσεις μέρους των στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Κατόπιν αυτού είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας να προχωρήσουν σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από 1ης Μαρτίου, όπως είχε προαναγγελθεί. Η αναστολή της πίστωσης θα επεκταθεί και για όσα ταμεία, έχουν καθυστερήσει την εξόφληση των συνταγών για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.
Οι καθυστερήσεις αυτές ουσιαστικά ακυρώνουν τις θετικές εξελίξεις που υπήρξαν με την μετατροπή του ΟΠΑΔ σε ταμείο , την ΚΥΑ υπ΄ αριθμ. 22532 σχετικά με την ταχύρυθμη εξόφληση των συνταγών και την εκσυγχρονισμένη Συλλογική Σύμβαση μεταξύ του ΟΠΑΔ και του Π.Φ.Σ.
Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποπληρώσει τις οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία εκατομμυρίων ασφαλισμένων  και η υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης του ελληνικού λαού.

                                              Εκ του Π.Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου